• Ny veileder: hver avdeling kan betraktes som en kohort

Fredag 29.05.20 kommer Regjeringen med en ny smittevernveileder.

• Åpningstid i uke 18, 19 og 20

Slik det ser ut i dag (24.04.2020) vil åpningstiden i Brakamoen Barnehage SA være 07:30 - 15:00 i uke 18, 19 og 20 også. Foresatte i samfunnskritiske funksjoner har mulighet til å søke om utvidet åpningstid.

• Åpning av barnehagen!

Først og fremst - takk for forståelsen dere alle har vist i denne perioden!
    Nå gleder vi oss til å kunne åpen og ta i mot alle igjen!

• Tilbud i påskeferien

Regjeringen har besluttet at alle barnehage og skoler skal være stengt fram til 13.04.20.

• Omsorgsbehov

Foresatte med behov for og rett til omsorgstilbud må ta kontakt med styrer i aktuell barnehage.

• Barnehagen er stengt

Regjeringen og Helsedirektoratet har, som et ledd i å forindre ytterligere spredning av koronaviruset, vedtatt å stenge alle barnehager i hele landet. Dette omfatter også stenging av Brakamoen Barnehage SA.

Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette medfører.

• Nye føringer ang. koronaviruset

Barn og foresatte som har vært på reise i område med vedvarende smitte skal være hjemme i 14 dager etter hjemkomst.

• Informasjon til barn og unge om det nye koronaviruset

Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. I denne filmen stiller Hermine (13) noen spørsmål hun lurer på til Helsedirektoratet.

• Ny spiller på laget!

Bengt Jarle Skjærbekk startet mandag 02.03.20 og skal være frem til 15.08.20.
    Tidligere har han vært 7 måneder på Fløgstad skule og skal avslutte siste del av læretiden sin på Sauda VGS.

• Overgang barnehage- skule

• Små barns undring

De har et medfødt driv for å finne ut av sine omgivelser. Det de trenger av oss omsorgspersoner er at vi deler deres nysgjerrighet, gir dem tid og rom til undring, samt viser dem at det alltid er noe nytt og spennende de kan lære. På den måten kan vi foredle denne iboende ressursen og skape små lykkestunder for dem i hverdagen.

Barna trenger ikke masse dyrt utstyr. De kan like gjerne støttes til å undre seg over noe i naturen, hvordan de kan bevege kroppen til musikk, hvordan det er å ta på ulike materialer, kjenne på ulike smaker og så videre

• Foreldreundersøkelsen 2019

• Ansvarlige foreldre

Som ansvarlige foreldre er det viktig å legge til rette for fysisk aktivitet, sunt kosthold, god søvn, et sosialt miljø og ha noen retningslinjer for bruk av digitale enheter som mobiltelefon og nettbrett.

Tips til lesning

• Velkommen til oss!

Vi er en privat barnehage med 70 barn fordelt på 5 avdelinger.
    Som foreldreeid barnehage har foreldrene stor medvirkning på barnas hverdag og den generelle driften av barnehagen. Barnehagen drives med et ideelt grunnlag noe som innebærer at alt overskudd går tilbake til barna og barnehagen.

• Nina Øverland Vikeså

Gründeren bak URTELOFTET blir en del av teamet på Lilla.
    Hun skal vikariere for Susanne Kvaløy som har praksis fra 20.01- 21.02.
    Etter endt praksis har hun takket ja til å være ringevikar hos oss.
    Nina er utdannet barnehagelærer og var ansatt i Brakamoen Barnehage SA fra 2004- 2012.

• Praksis i yrkesfaglig fordypning (YFF)

Celina Håheim Hetleflåt (Lilla) og Ask Jordebrekk Fermann (Gul) er to elever fra VG1 helse og oppvekst.
    De har selv valgt praksisplass, og vi håper at de får et lærerikt opphold hos oss.
    Dere vil treffe dem 7 onsdager fremover.

• Hjemme i permisjon?

Vi åpner opp for at foresatte kan bruke jungelrommet vårt.
    Her blir det lagt til rette for lek.

• Ny rolle!

Susanne Kvaløy er vår nye pedagog som er konstituert for Merete Espevik Lutteke.

• Skjermtid, foreldrerollen og grensesetting.

16.januar 2020 kommer psykolog Trond Hegglund til Sauda for å ha kurs for foresatte i barnehagen og i skolen.
    Tema er skjermtid, foreldrerollen og grensesetting.
    De som har hørt Trond Hegglund snakke om disse temaene før, vet at han gjør inntrykk og setter spor.

• Raus kjøpmann!

Rune Bastlien kom med innholdsrik
    fruktkorg til personalet i dag. TUSEN TAKK!

• Snart jul!

Vi i Brakamoen barnehage er opptatt av et godt arbeidsmiljø.
    Det er snart jul, og gode kollegaer har laget god julestemning på
    pauserommet vårt.

• JA til flere menn i barnehagen!

Ådne har fått tilbud om et vikariat hos oss, og takket ja til dette. Han starter 1. desember- 1. august 2020. Han vil få stor frihet i likhet med oss andre til å styre sin egen hverdag.

• Livredningskurs

Fem ansatte har bestått livredningsprøven.
    Det sikrer at førskolegruppa får gå på bading.

• Små og store hjelpere!

• Dugnad 2019

Tusen takk for en fantastisk innsats!

• Verdensdagen 2019/Gi tid- Helene Sandvik

«Helt menneskelig»- med Helene Sandvik

• Direktesending- Kommunestyret

Engasjerte foreldre!

4 av 19 representanter til kommunestyret er foreldre i Brakamoen Barnehage SA.

• Askeladden og Gullfuglen

Tirsdag 08. oktober kl 12.00 skal vi på teater.

Målgruppe er barn fra 2 år og oppover.
    Her blir det sang, musikk, humor og ekte speleglede.

• Livsglede for eldre

Vi ønsker å videreformidle livsglede for eldre til nye barn i Brakamoen Barnehage SA.
    I forrige barnehageår var det førskolegruppa som var med i prosjektet, i år er det barn som er født i 2015 som får delta.
    Vi legger opp til ett besøk i måneden hvor 6-8 barn tar turen ned til Åbøtunet.

• Foreldrebetaling

Familier med lav inntekt kan søke om redusert foreldrebetaling og / eller gratis kjernetid i barnehagen. Stortinget har fastsett maksprisen for barnehageplass til kr. 3 135,- per måned fra 01.01.2020 (pluss matpenger). Maksprisen og ordningen med reduksjon i barnehageprisen er for alle.